Baby accessoires — 23/03/2013 at 09:19

Baby accessoires op een rij

Een baby heeft meer nodig dan alleen kleding en een wieg. Tegenwoordig mag de kleine aanwinst overal mee naartoe, maar het dragen van een baby kan na een langere tijd zwaar worden voor de kersverse moeder. Daarom zijn er accessoires ontwikkeld om de mama’s hierin te ondersteunen.

Accessoires voor onderweg
Om een baby zo comfortabel mogelijk te vervoeren, zijn er accessoires ontwikkeld zoals de kinderwagen en de buggy. Er bestaan kinderwagens waarbij de wielen los te maken zijn, zodat er een draagbare stoel overblijft waarmee de baby vervoerd kan worden. Ook voor in de auto zijn autostoeltjes ontwikkeld waarin de baby eenvoudig kan worden vervoerd. De autostoeltjes kunnen uitgevoerd zijn met extra’s, zoals een voetenzak of een zonnekap. Om de baby eenvoudig te kunnen vervoeren, is het mogelijk om gebruik te maken van een draagdoek. Zo heeft de moeder of vader van het kleintje de handen vrij.

Bugaboo_trendy_accessoires_4bacca7d5066f

Accessoires voor bescherming
Om de baby overal te kunnen beschermen tegen weer en wind, zijn er accessoires ontwikkeld zoals een speciale parasol tegen de zon. Maar ook een muggennet, een regenhoes horen bij de hedendaagse accessoires.

Accessoires voor de babykamer
Voor de inrichting van een babykamer zijn een groot aantal accessoires beschikbaar. Niet alleen een wieg, maar ook allerlei kleine versieringen worden aan de slaapkamer van de baby toegevoegd. Decoraties voor de babykamer, zoals bewerkte kussens, een handige klamboe voor over het bed en leuke lampjes zijn in veel winkels te vinden.

Decoraties voor aan de muur
Om de babykamer helemaal in stijl in te richten, kan er gekozen worden voor een vrolijk behang, aangepast aan het geslacht van de baby. Een babykamer wordt meestal aangekleed met behang en meubels in pastel tinten. Dit zorgt voor een rustige indruk, zodat de baby zich goed op zijn of haar gemak zal voelen. Om de babykamer nog meer aan te passen aan de nieuwe bewoner, kan er gebruik gemaakt worden van houten of piepschuim letters in allerlei kleuren. Met deze letters kan de naam van de baby worden gemaakt op de muur. Ook kiezen ouders regelmatig voor stickers, met bijvoorbeeld een uitspraak of een liedje om de muur te decoreren.

Opbergen
Ook voor het opbergen van materialen zijn er veel accessoires beschikbaar voor de kleinsten onder ons. Door gebruik te maken van handige opbergsystemen zoals een poef, kunnen meerdere doelen worden vervuld.

Trends voor de babykamer
Om de babykamer zo hip mogelijk te maken, is het leuk om de huidige trends te volgen. Veel winkels zorgen ervoor dat hun producten de trend volgen, maar ook de eigen invulling van de ouders is uiteraard goed bruikbaar.