Kinderkamer — 13/05/2013 at 09:45

Een persoonlijke kinderkamer met foto’s

kinderfoto aan de muurFotografen zijn terecht dol op kinderen. Of het nou om schattige, blije, ondeugende, verlegen, verdrietige of stoere kiekjes gaat, vaak brengen de karakteristieke uitdrukkingen van kinderen een glimlach op ons gezicht. De foto’s van je kinderen lenen zich dan ook uitstekend voor de decoratie van de kinderkamer.

Decoreren met foto’s is eigenlijk heel simpel. Je print je favoriete foto op vergroot formaat, stopt hem in een leuk lijstje en hangt hem aan de muur. Maar er zijn nog meer creatievere mogelijkheden met de foto’s van je kinderen. Een collage geeft al meteen een dynamischer en speelser effect. Je kunt foto’s in verschillende groottes afdrukken en tevens met de vorm spelen. De lijst kan op maat worden gemaakt en worden afgestemd op de gekozen foto’s, of je kunt eerst de lijst kiezen en dan de foto’s erin schikken. De laatste optie is een stuk goedkoper maar geeft je minder vrijheid.

Het is ook erg leuk en simpel om de groei van je kind vast te leggen. Bij de geboorte koop je een serie van dezelfde of bij elkaar passende kinderlijstjes, en iedere drie tot zes maanden druk je een leuke foto af en hangt die aan de muur. Binnen twee jaar heb je een goede verzameling met foto’s waarin je je kind ziet opgroeien! Als je dit volhoudt over een langere periode krijg je ook een geweldige weergave van de veranderende modetrends. Voor het beste resultaat kun je de kleding van je kind aanpassen naar de tijd, stijl en karakter van je kind. Een ander alternatief is om een collagelijst te kopen, en deze aanvankelijk te vullen met de eerste baby foto’s, die je dan één voor één vervangt naarmate je kind ouder wordt. Het geboortekaartje en een mooie foto van de zwangerschap vormen uitstekende toevoegingen. En zo zijn er nog veel meer leuke foto ideeën voor in de kinderkamer!

Natuurlijk zijn er nog meer manieren waarop foto’s kunnen worden gebruikt. Je kunt foto’s tegenwoordig op allerlei mediums printen, zoals kussenslopen, wanddecoraties en zelfs het behang. Zo kun je op eenvoudige wijze een thematische kinderkamer creëren.

Als fotografie niet je sterkste kant is dan is het misschien een goede optie een cursus of workshop te volgen. Er bestaan talloze makkelijke tips voor het maken van unieke kinderportretten. Ouders beleven oneindig veel plezier aan het vastleggen van de mooie momenten met hun kinderen en foto’s helpen herinneringen te koesteren voor de rest van het leven. Je kunt natuurlijk ook een kinderfotograaf inschakelen. Voor het beste resultaat is het een aanrader om een fotograaf bij je thuis te laten komen om de foto’s te maken, zodat kinderen in een vertrouwde omgeving echt zichzelf zijn.