Babykleding — 29/03/2013 at 10:10

Hippe kleding voor de allerkleinsten

Wij proberen ons allemaal te hip mogelijk te kleden door mee te gaan met huidige trends. Onze kinderen mogen daarin niet achterblijven en baby’s horen er natuurlijk ook net zo goed bij. Babykleding is geen exclusieve mode meer van een paar gespecialiseerde winkels, maar is bij veel verschillende winkels te verkrijgen.

Simpele kleding of designer outfit?
Babykleding is al langer niet meer simpel van stijl en van kleur. Veel merken die babykleding in hun assortiment hebben, bieden een breed scala aan ontwerpen, kleuren en stijlen aan de winkelende moeders. Zo zijn er gespecialiseerde merken voor babykleding, zoals Prenatal, maar ook Hema, Zeeman en V&D hebben kleding voor de allerkleinsten. De collectie babykleding bestaat onder andere uit rompertjes, t-shirts, rokjes, broekjes en natuurlijk ook jassen en andere winterse benodigdheden. Ook sokken en schoenen zijn volop te vinden in de schappen van deze winkels. Ook grotere merken houden zich bezig met het ontwikkelen van babykleding. Een designer outfit is helemaal niet vreemd voor de hedendaagse hippe baby.

babymutsje_50f2f16989ad0

Mode voor mama en baby
Er zijn ook merken die zich niet alleen richten op de baby, maar juist op de combinatie tussen de baby en moeder. Door outfits te ontwikkelen die op elkaar lijken en bij elkaar passen, kunnen zowel mama als de baby zich trendy op iedere gelegenheid kleden.

Meegaan met de trends
Kinderkleding ging altijd al mee met de seizoenen, door specifieke kledingstukken zoals badpakken in de zomer en mutsen en wanten in de winter. Maar tegenwoordig worden de kleintjes ook in de watten gelegd met hippe petjes, hoedjes, broeken met riemen en allerlei andere accessoires. Ook de wintermutsen zijn heel wat verder ontwikkeld, door gebruik te maken van leuke patronen en afwerkingen met bont. Zo kunnen ook de allerkleinsten gekleed gaan in de laatste trends van het jaar 2013.

Babyschoentjes uitgelicht
De ontwikkeling van babykleding heeft de ontwikkeling van babyschoenen niet achtergelaten. Al is het voor de baby het beste en gezondste om blootvoets te blijven, er zijn genoeg momenten waarop de kleine voetjes bescherming nodig hebben. Daarom ontwikkelen fabrikanten van babyschoenen nu producten die ervoor zorgen dat de ontwikkeling zo goed mogelijk gestimuleerd wordt.