Kindermode — 07/09/2013 at 09:00

Wat is nou de beste kinderschoen?

kids-blote-voetenNiets is zo veranderlijk als mode en je zou iedere dag wel een nieuwe outfit kunnen aanschaffen. Om het allemaal betaalbaar te houden is het de truc om te combineren. Het rokje van vorig seizoen met een leuke top en je nieuwe gladiators. Wat je ook draagt de schoen maakt je outfit af. Je kan dus eigenlijk nooit genoeg schoenen hebben. Zo is het ook in de kindermode. Waar je vroeger de keus had uit drie type schoenen in vier kleuren is de kinderschoenenwereld in rap tempo hip geworden. Maar waar wij het allemaal niet zo nauw nemen met onze voeten, is het voor kinderen toch behoorlijk belangrijk.

Om te beginnen is het verstandig om je kind helemaal geen schoenen aan te doen in de eerste maanden. In deze maanden groeien de voeten nog zo snel en bestaan voor een groot deel uit kraakbeen. Je kan de voetjes dan vervormen door verkeerde schoenen aan te passen. Pas als het kind op eigen kracht stappen kan zetten is het verstandig om de eerste schoenen te kopen. Laat ze binnen eerst lekker op sluitende slippers en antislip sokjes rond waggelen.

Bij de tijd dat ze peuter zijn kun je kiezen voor een schoen met een stevigere hak en hoge sluiting op de wreef zodat voetje niet gaan schuiven. De bal van de voet moet flexibel zijn en er moet voldoende ruimte bij de neus en rondom de voet zijn zodat er niets knelt. Het beste is ongeveer 1 tot 1,5 centimeter, niet meer want anders gaan ze te veel schuiven.

kinderschoenen-monitor-vergroot

Als ze eenmaal zelf kunnen lopen en spelen dan is het fijn om schoenen te kopen met klittenband. Dit is niet alleen fijn voor het kind maar ook voor jezelf. Klittenband schoentjes kunnen ze over het algemeen zelf aan en uit doen. Instappers zijn ook een goede optie, ze zijn ontzettend handig en zeer populair op dit moment. Op het gebied van instappers zijn Toms the way to go. Ze zien er hartstikke leuk uit en voor ieder paar schoenen gaat er één naar een kind in een derde wereldland.

toms-kids-shoes

Veterschoenen zijn ook prima en handig voor die momenten dat je geen tijd hebt om achter schoenen aan te rennen. Deze kunnen ze minder makkelijk zelf uittrekken en er zijn duizenden varianten. Kies altijd voor een stabiele schoen die ook de enkels steun geeft. Slappere sneakers zijn op zo’n jonge leeftijd niet de beste keus.