Kinderkamer — 02/10/2015 at 17:48

Zo creëer je wat orde in de drukke kinderkamer

Iedere ouder weet dat de kinderkamer binnen de kortste keren veranderd in een puinhoop van speelgoed dat over en nergens verspreid ligt.

Maar hoe zorg je er nou voor dat het de volgende keer een iets minder groot rommeltje wordt? Nou, met deze tips hieronder die we voor jou kort hebben uitgezocht en uitgelicht ;-)

Zorg voor genoeg opbergruimte

speelgoedopbergen

Het klinkt misschien logisch, maar het hebben van genoeg opbergruimte is de eerste stap naar een ietwat nettere kinderkamer.

Je kan bijvoorbeeld een aantal opbergdozen aanschaffen en deze een centrale plek in de kamer geven. Verder kun je ook zelf creatief nieuwe lades maken, bijvoorbeeld door een grote bak onder het te schuiven!

Deel de kamer op in ‘zones’

speelgoedopbergen2

Door bepaalde ‘zones’ af te bakenen creëer je niet alleen een leuke en persoonlijke kamer maar geef je meteen aan welke delen bedoeld zijn voor het spelen en welke delen bedoeld zijn voor het opbergen van speelgoed.

Je kan dit bijvoorbeeld doen door verschillende kleuren tapijt langs elkaar te leggen of elke muur een andere kleurtint geven.

Doe labels op alle lades en doosjes

labels

Simpel maar zeer effectief; door gewoonweg labels op alle lades en opbergdoosjes te plakken weten zowel ouders als kinderen waar wat thuishoort in de kamer.